Emiratele Arabe Unite - Umm al-qauwain

(Pagini) > > > Umm al-qauwain

Umm al-qauwain

Umm al-qauwain este situat între emiratele Sharjah şi Ras al-Khaimah şi este cel mai puţin populat. Reprezintă un exemplu de cum arătau emiratele înainte de influxul banilor din petrol. Se numără printre cele mai sărace şi slab dezvoltate ţinuturi din regiune. Şi aici intră bani din zăcămintele de gaz şi petrol exploatate la comun cu Sharjah, dar comparativ cu alte zone ale Emiratelor, este vorba de „mărunţiş“. De aceea Umm al-qauwain nu este vizitat pentru strălucirea sa de aur tipică altor emirate, ci tocmai pentru modestia şi simplitatea sa. Aici domneşte o linişte netulburată, aşa încât vă puteţi relaxa fără grijă, urmărind păsările rare sau navigând cu iachtul.

Oraşul Umm al-qauwain

Oraşul se întinde pe o peninsulă nisipoasă, iar singuraticul oraş vechi se află în partea sa de nord.Este format din câteva străduţe vechi, din zidurile de apărare, o moschee şi ruinele unui fost palat.Fortificaţiile servesc în prezent ca muzeu. Pe litoral se află centrul turistic Flamengo Brach Resort. Aici puteţi închiria o ambarcaţiune, sau puteţi porni într-o excursie în jurul golfului.. Dintre sporturile de apă puteţi alege schiul nautic sau windsurfingul. În partea de nord a oraşului se află Centrul pentru Cercetări Marine-Marine Research, care se ocupă de studiul peştilor şi crustaceelor. De acesta aparţine şi un minunat acvariu accesibil publicului unde puteţi admira numeroase specii de broaşte ţestoase marine, rechini şi alte specii de peşti ocrotite pe plan local.


Aquaparkul Dreamland

Este , fără îndoială cea mai mare atracţie a emiratului. Adesea se spune despre el că ar fi cel mai mare aquapark din lume. Pe o  suprafaţă de peste 250 000 m2 vă stau la dispoziţie tobogane, pante alunecoase, cascade artificiale, râuri sălbatice şi de asemenea, diverse chioşcuri cu gustări, resturante şi magazine. Şi ca să nu vi se pară ca este prea puţin, aici mai găsiţi şi un uriaş centru de agrement cu pistă pentru motociclism. În apropierea centrului, este planificată construirea unui hotel de lux şi a unui complex de căsuţe de vacanţă.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio