Emiratele Arabe Unite - Sharjah

(Pagini) > > > Sharjah

Sharjah

Este situat la nord-est de Dubai şi este al treilea ca mărime între Emiratele Arabe, atât ca suprafaţă, căt şi ca număr de locuitori. Este renumit nu doar ca principalul centru cultural, dar şi ca loc al păstrării stricte a tradiţiilor islamice. Simbolul oraşului este Koranul deschis, şi este singurul emirat în care, legal nu se poate cumpăra alcool. Stricteţea tradiţiei domină şi în materie de îmbrăcăminte. Dacă nu sunteţi corespunzător îmbrăcaţi, în acest emirat puteţi să vă aşteptaţi la reacţii „total“ ostile, cum ar fi strigăte  sau huiduieli. Aici puteţi fi închişi pentru expunerea braţelor descoperite sau a genunchilor, aşa că, aveţi grijă ce îmbrăcăminte vă pregătiţi pentru călătorie. Şi bărbaţii pot ajunge la închisoare dacă nu poartă pantaloni suficient de lungi pentru a le acoperi genunchii. În afara distracţiilor din hotel, aici nu veţi găsi viaţă de noapte, aşa că, uitaţi de străzile mărginite de baruri şi discoteci. Va trebui să vă mulţumiţi cu facilităţile hoteliere.

Oraşul Sharjah

Este sediul multor organizaţii naţionale şi internaţionale şi de aceea a fost evaluat de către UNESCO, ca fiind capitala lumii arabe. Oraşul se întinde pe trei lagune şi este nu numai un centru turistic, ci şi comercial şi economic. În centrul oraşului se află un canal care uneşte două lagune, iar în preajmă se găsesc alei şi promenade pitoreşti, motiv pentru care adesea este numit Veneţia arabă. Merită să mai vizitaţi aici, târgul Souq al Arsah unde găsiţi toate suvenirurile clasice.

Muzeele

Sharjah Heritage Museum expune reşedinţa tradiţională a unei familii arabe bogate şi vă oferă posibilitatea de a vedea cum trăieşte o astfel de familie şi cum ăşi are aranjată locuinţa. Înteresant este şi Muzeul de Artă Sharjah, care expune cea mai mare colecţie de artă arabă din Golful Persic. Apoi, Muzeul Arheologic prezintă exponate din diversele localităţi ale emiratului. Este interesant prin modul interactiv în care este organizată vizitarea şi prin fimele documentare care sunt proiectate. Copii se pot distra jucînd diverse jocuri tematice. Pentru această diversitate merită mulţumiri şeicul local, care s-a preocupat ca vizitarea colecţiei sale să nu fie monotematică şi plictisitoare şi chiar a reuşit acest lucru.

Plaja

De-a lungul ţărmului se întinde o plajă publică lungă de 4 km. Aici este valabilă restricţia potrivit căreia femeile nu au voie să stea în costum de baie, ci trebuie să poarte îmbrăcăminte care să le acopere, printre altele braţele, burta şi genunchii. Bărbaţii trebuie să poarte şorturi suficient de lungi. Încălcând aceste reguli, riscaţi să ajungeţi la închisoare.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio