Emiratele Arabe Unite - Moneda şi preţurile

(Pagini) > > > Moneda şi preţurile

Moneda

Moneda oficială este Dirhamul (Dh), care are ca subdiviziuni 100 Fils.

Numerarul

Desigur, merită să aveţi la dumneavoastră o sumă suficient de mare în numerar, pentru că EAU este în primul rând o destinaţie pentru cumpărături. Mai mult decât atât, aici veţi găsi din abundenţă mărfuri de lux, al căror preţ este cam ¾ din cel european. Se recomandă să aveţi la dumneavoastră şi ceva bani mărunţi, pentru că la unii mici negustori este greu să schimbaţi bancnote mari. În afară de Dirhami este recomandabil să aveţi Euro sau Dolari, pe care îi puteţi schimba, la orice casă de schimb valutar. Cele mai bune cursuri sunt chiar la aeroport şi în centrul oraşului. Puteţi schimba bani şi la unele hoteluri, însă aici cursurile vă sunt mai puţin favorabile.

Plăţi fără numerar

În majoritatea hotelurilor, magazinelor mai mari şi restaurantelor mai bune, se acceptă plata cu carduri Visa, Eurocard Mastercard, American Express. În unele magazine mici, în mod ilegal, negustorii taxează 2 – 5 % în plus pentru plăţile prin card.

Bacşişul

În EAU nu vi se va întâmpla ca cineva să vă trateze nepoliticos dacă nu primeşte acel Dirham în plus.  Aici, bacşişul nu este pretins, dar totuşi dacă sunteţi mulţumiţi de serviciile din restaurante, este frumos să lăsaţi ceva în plus. În restaurantele de lux, bacşişul de 10 – 15% este inclus chiar în nota de plată. În alte locuri, această sumă nu apare pe nota de plată şi de aceea se aşteaptă să o lăsaţi în plus.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio