Emiratele Arabe Unite - Mâncarea

(Pagini) > > > Mâncarea

Gustul amestecurilor din întreaga lume

Nu trebuie să vă temeţi că veţi fi obligaţi să vă obişnuiţi cu bucătăria locală. Graţie globalizării şi aici a pătruns bucătăria europeană, aşa încât în oraşele mai mari este mai de grabă dificil să găseşti mâncare arăbească. Orice gurmand se va simţi în largul său, deoarece pe lângă mîncarea europeană deja menţionată, aici se găseşte mâncare mexicană, japoneză, chineză, polineziană, thailandeză, iraniană, coreeană, indiană sau pakistaneză. Bucătăria arabă, care adesea este numită libaneză, oferă aperitive delicioase din peşte proaspăt şi fructe de mare Cele mai apreciate şi mai luxoase restaurante le găsiţi în hotelurile de cinci stele. Deoarece aici cererea este mare, trebuie să vă faceţi rezervare din timp.

Fast Food

În largul lor se vor simţi aici şi cei care preferă mîncarea simplă şi fast food-urile. Şi Emiratele se numără printre ţările care găzduiesc fast food-uri de renume  internaţional precum McDonald´s, KFC, Pizza Hut, Dunkin Donuts, Burger King, cafenele de asemenea cunoscute în întreaga lume, cum sunt spre exemplu Fashion Café, Hard Rock Café, Starbucks, TGI Friday´s. Puteţi încerca însă şi locurile mai ieftine, cu sandwichuri arăbeşti: shaorma, falafel, kebab. În timpul zilei vă puteţi răcori cu minunatele sucuri  naturale preparate pe loc din fructe proaspete, sau puteţi încerca laptele de cocos natural, servit chiar din nucă şi veţi vedea că este cu totul altfel decât cocosul importat  la noi.

Carnea de porc

Carnea de porc este în general, o plăcere interzisă în EAU şi în alte ţări musulmane. În aceste ţări ea este frecvent înlocuită cu carnea de miel, oaie sau vită.Dacă veţi avea norocul să găsiţi pe lista de bucate şi carne de porc, aceasta va fi riguros marcată pentru a nu se putea confunda cu celelalte feluri de carne.

Alcoolul

Este un alt fruct interzis al lumii arabe. În restaurantele care nu se află în hoteluri nu îl veţi găsi deloc. În resturantele hotelurilor se găseşte dar, în gamă limitată. Excepţie fac emiratele Sharjah unde alcoolul nu este deloc permis la vânzare, şi Ajman, unde dimpotrivă veţi găsi alcool şi la unele magazine specializate.

Bucătăria

Baza generală a acesteia o reprezintă legumele, care nu pot să lipsescă din nicio reţetă. Printre cele mai îndrăgite feluri se numără salata de castraveţi.

Mezze
Este un aperitiv, constând în cantităţi mici, din multe şi variate specialităţi, aşezate unele lângă altele.

Kafta
Carne de oaie cu pătrunjel tocat, trasă în ţepuşe şi friptă pe grătar.

Humus
Pastă din boabe de năut.

Tabbuleh
Salată de kuskus sau boabe de grâu, cu roşii tăiate, ceapă , mentă şi pătrunjel.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio