Emiratele Arabe Unite - Distracţiile

(Pagini) > > > Distracţiile

Safari

Acest tip de excursie este oferit de aproape toate agenţiile. Este vorba despre excursii cu automobile de teren, chiar în deşert. Se formează o coloană din cîteva maşini şi apoi se pleacă în călătorie. Drumul începe palpitant, pe dunele de nisip. Adesea, se fac şi scurte popasuri pentru ca turiştii să poată admira valurile nisipoase. După sălbăticia naturii urmează vizite în satele de beduini, cine cu griluri, care printre alte atracţii vă oferă şi dansatoare orientale (dansuri din buric). Excursiile mai scumpe includ şi înnoptarea în tabere sau prelungirea şederii în natură pe durata a câteva zile

Schiatul pe dune

Această posibilitate este oferită de cele mai multe ori cu prilejul excursiilor safari. Se schiază pe dunele mari şi toate echipamentele sunt asigurate de către organizator.

Plimbarea pe cămile

De regulă este inclusă în safari, dar se poate organiza şi separat, ca plimbare pur şi simplu. De cele mai multe ori constă doar în câţiva paşi pentru a face cîteva fotografii, de aceea dacă doriţi o plimbare adevărată, merită să solicitaţi anticipat la hotel organizarea acesteia.

Scăldatul

Aveţi la dispoziţie plajele publice sau plajele mai bine dotate ale hotelurilor. Pe unele plaje publice este înterzis pentru femei să se scalde fără îmbrăcăminte, dar pe plajele hotelurilor nu este nici o problemă să poarte costume de baie. Nicăieri nu este permis însă, ca femeile să nu poarte sutien (topless).

Golful

Este una dintre atracţiile principale ale zonei. Frumoasele terenuri verzi acoperite cu iarbă, răsar ca nişte oaze în deşert. Dotările de înaltă ţinută şi calitate sunt de la sine înţelese. Se cere să purtaţi îmbrăcăminte tradiţională de golf.

Alte sporturi

Aproape toate hotelurile de lux au terenuri de tenis, dar acestea mai există şi în cadrul cluburilor private de prestigiu. Închirierea pentru „ne membrii“ clubului costă între 25 şi 100 Dh/oră. Printre alte sporturi populare se numără şi cursele de cămile, fotbalul sau crichetul.

Viaţa de noapte

La fel ca toate centrele turistice EAU oferă o bogată experienţă a vieţii de noapte. Veţi găsi aici nenumărate restaurante, baruri şi discoteci de renume.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio