Festivalul internaţional de film

10.12.09 10:25:02

Un eveniment de mare importanţă pentru cinematografia Orientului Mijlociu îl reprezintă Festivalul Internaţional de Film al Orientului Mijlociu (MEIFF) desfăşurat la Abu Dhabi în perioada 10-19 octombrie. În aceste zile oraşul este gazda a numeroşi producători de film, atât locali, cât şi din străinătate, a actorilor, regizorilor, cât şi a unor întregi echipe de „film-makeri”.
Obiectivul organizatorilor este de a prezenta anual filme străine în ţările Orientului Mijlociu, precum şi de a facilita unui public cât mai larg contactul cu producţiile cinematografice ale acestei regiuni. Festivalul are loc sub patronajul Biroului pentru cultură şi moştenire culturală al Emiratelor Arabe Unite. Evenimentul contribuie la dezvoltarea relaţiilor dintre Abu Dhabi şi restul lumii, atât pe plan cinematografic, cât şi economic.

Programul festivalului include, pe lângă proiecţiile de filme, şi o serie de activităţi supimentare, printre care diferite „workshop”-uri sub îndrumarea regizorilor, discuţii şi evenimente festive seara. În cadrul festivalului are loc în fiecare an o expoziţie de fotografie la Galeria palatului din Abu Dhabi. Un spaţiu special este rezervat şi proiecţiilor de filme studenţeşti şi de producţii cu tematică legată de mediul înconjurător, precum şi reclamelor. Cel mai atent urmărit eveniment din cadrul festivalului îl constituie acordarea „Perlei negre”, un premiu însoţit de o recompensă în valoare de 200 000 de dolari.

 

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio