Cel mai înalt zgârie-nori din lume

22.02.09 23:21:59

Şeicii au construit cel mai înalt zgârie-nori din lume

Orientul de poveste este tocmai locul cu suficiente mijloace financiare şi dorinţa de a depăşi cele mai diverse recorduri. Cel mai recent a fost depăşit în iulie 2007.Povestea turnului Babel a prins viaţă prin zgârie-norul Burj Dubai care a depăşit graniţa jumătăţii de kilometru. Dar asta nu este totul – clădirea monumentală urmează să se înalţe cu încă cel puţin 200 de metrii- însă aşa cum se obişnuieşte astăzi recordurile sunt făcute pentru a fi depăşite iar constructorii nu trebuie să se relaxeze.

După finalizare, Burj Dubai se va mândri cu 160 de etaje unde vor fi atât locuinţe cât şi birouri şi primul hotel complet Giorgio Armani. Clădirea contribuie de asemenea la promovarea imaginii Dubaiului şi a Emiratelor Arabe Unite. Sarcina acestui zgârie-nori nu este însă uşoară, întrucât există în continuare cel mai important simbol reprezentat de hotelul în formă de corabie, Burj al Arab unicul de şapte stele din întreaga lume.

Zgârie-norul a fost construit cu banii şeicilor arabi, dar au participat şi arhitecţi americani şi ingineri din Coreea de Sud. Pentru ca Burj Dubai să devină oficial cea mai înaltă clădire din lume, constructorii ei trebuie să treacă printr-o comisie, care veghează asupra realizării proiectului. De asemenea, clădirea trebuie să îndeplinească următoarele patru criterii: înălţimea totala a construcţiei, cel mai înalt etaj locuibil, înălţimea acoperişului şi cel mai înalt punct.

Burj Dubai are stfel şansa să devină nu numai cel mai înalt hotel, dar şi cea mai mare clădire construită vreodată. Primul loc din acest punct de vedere este ocupat încă de releul de televiziune din Dakota de Nord (SUA) care se poate mândri cu cei 628 de metrii ai săi.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio