Emiratele Arabe Unite - Cazarea

(Pagini) > > > Cazarea

Hotelurile

Cele mai multe dintre hotelurile de aici sunt din categoria celor scumpe, de patru sau cinci stele. Mult mai puţine sunt de trei stele, iar categorii inferioare nu veţi găsi. Dar ceea ce primiţi este pe măsura a ceea ce plătiţi. Este important să verificaţi totul, începând cu serviciile hotelului şi până la terenurile de sport de pe plaje. Piscină şi sală de fitness există aproape în fiecare hotel. Cele mai luxoase hoteluri au manageri vestici pricepuţi şi experimentaţi. Printre hoteluri veţi vedea adesea nume cunoscute ale unor lanţuri hoteliere internaţionale.

Burj al-Arab

Este cel mai renumit hotel din lume şi are forma unei corăbii cu pânze. Este singurul de şapte stele, deşi evaluarea oficială îi acordă maxim cinci.

Hotelurile de apartamente

Vor fi mai ieftine decât hotelurile clasice şi totuşi mai dotate decât acestea. Frecvent aici va fi la dispoziţie şi o mică bucătărie. Sunt folosite atât de către turişti, cât şi de către aceia care stau în EAU o perioadă mai îndelungată.

Hostelurile

EAU sunt orientate în principal către clienţii înstăriţi, fapt ilustrat şi de numărul hostelurilor, care este total nesemnificativ. Mai mult decât atât, toate solicită prezentarea cardului de membru Hostelling International. Dacă nu posedaţi cardul respectiv, îl puteţi cumpăra chiar de la hostel cu 75 Dh.

Campingurile

În EAU nu există în mod oficial nici un spaţiu organizat de campare. Puteţi să vă aşezaţi cortul, pe propria răspundere, în deşert sau în munţi. Trebuie însă să respectaţi anumite reguli, cum ar fi aceea de a nu campa pe o proprietate, fără acordul proprietarului. La munte aveţi grijă să nu vă aşezaţi cortul în văi secate şi se poate întâmpla ca în timpul averselor de ploie pe aolo să curgă din nou apă.

Curentul electric

Tensiunea este la fel ca şi la noi de 220 V, dar aici se folosesc prize de tip britanic G, de aceea este important să luaţi cu dumneavoastră adaptor şi eventual, triplu-ştecher.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio