Emiratele Arabe Unite - Ajman

(Pagini) > > > Ajman

Ajman

Este cel mai mic dintre emirate şi este situat lângă ţărmul Golfului Persic. Aceasta este în prezent zona cu cel mai slab flux de turişti, dar acestă situaţie a început deja să se schimbe şi aşezările pescăreşti se transformă treptat în staţiuni turistice.

Atracţiile turistice

Printre acestea, se numără vechea fortificaţie din perimetrul pieţei centrale – Central Square. Clădirea cu patru turnuri a fost construită ca sediu al suveranului, dar şi ca primă linie de apărare în faţa atacatorilor din zonă. În fortăreaţă se află Muzeul Ajman, care este unul dintre cele mai frumoase locuri de aici. În apropiere, se găseşte cartierul Karama – oraşul vechi iniţial. Mai departe, se întinde zona târgului, unde pe lângă clasicele suveniruri, puteţi cumpăra peşte şi legume proaspete. Mai încolo se află târgul Iranian, unde se vând cele mai moderne dotări pentru gospodărie. Nu omiteţi să vizitaţi şi locul în care se construiesc navele maritime din lemn.

Marea

Puteţi să vă scăldaţi aici, în locul unde cu siguranţă este cea mai curată mare din tot cuprinsul Emiratelor şi unde pe o distanţă de câţiva kilometrii se întinde o plajă publică, largă.

Fapt interesant

Pentru ca oraşul să arate cu adevărat bine, şeicul a interzis lipirea afişelor de orice fel, uscarea rufelor la geamuri sau în balcoane. Străzile au fost înfrumuseţate cu copaci proapat sădiţi.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio