Emiratele Arabe Unite - Abu Dhabi

(Pagini) > > > Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi reprezintă aproximativ 87% din suprafaţa emiratelor arabe şi nu este numai cel mai mare, dar şi cel mai populat şi mai bogat dintre acestea. Cea mai mare parte a teritoriului său este totuşi deşert de nisip şi piatră. Datorită bogăţiilor sale deţine rolul conducător în regiune. Majoritatea veniturilor emiratului provin desigur, din petrol. Mulţumită acestuia, Abu Dhabi care era în anii 20 cu siguranţă, cel mai sărac, a progresat până a ajuns ce este acum. În modernizarea emiratului au fost investite miliarde şi miliarde de dolari. Comunitatea beduină s-a transformat treptat, în numai 50 de ani,  într-un stat modern, care utilizează cele mai noi tehnologii. Şi dezvoltarea sa poate să continue pentru că, Abu Dhabi deţine 90% din zăcămintele de petrol ale tuturor emiratelor.


Pe plan mondial ocupă din acest punct de vedere locul 5. Se estimează că zăcămintele de aici ar putea să ajungă pentru cel puţin încă 100 de ani. Şi printre ultimele cuceriri ale tehnicii, aici printre oameni continuă să domească tradiţiile penultimului secol. Teritoriului său îi aparţin şi o mulţime de insule mici, pe care , pe lângă o natură minunată se află şi preţioase vestigii arheologice. În partea sa vestică, oamenii au reuşit să smulgă deşertului o suprafaţă însemnată, pe care au plantat peste 20 de milioane de copaci. Timpul va decide dacă experimentul va fi sau nu un succes, dar până atunci totul este pe drumul cel bun.

Oraşul Abu Dhabi

Este un oraş modern tipic şi dacă nu ar fi peste 40 de moschei ale căror turnuri se înalţă spre cer, ar fi greu să îţi dai seama că te afli într-o ţară arabă. Pe drumul de intrare în oraş, se află cea mai mare moschee din lume, care poate primi deodată 20mii de credincioşi. Altfel, privind în jur, poţi vedea la fiecare pas, că arhitecţii au folosit ca sursă de inspiraţie America – se găsesc aici zgârie-nori, bulevarde largi, parcuri verzi şi străzi care poartă numere. Oraşul însă nu şi-a uitat nici istoria, aşa că alături de cinema city poţi vedea adevărate muzee în aer liber care se concentrează tocmai asupra trecutului – Centrul Meşteşugăresc. Unul dintre frumoasele monumente ale oraşului este palatul Qasr Al Hosn, care este denumit datorită culorii sale şi Fortăreaţa Albă sau Vechea Fortăreaţă.

Sportul

Nu departe de oraş se află cîteva renumite cluburi de golf. Clubul de golf Abu Dhabi by Sheraton, care are în componenţă două terenuri de iarbă, este cunoscut ca unul dintre cele mai bune  din lume. Stadionul de iarnă Abu Dhabi Ice Rink oferă condiţii pentru patinaj şi hockey pe gheaţă. Pe pista de întreceri Al Wathba, puteţi asista la curse de cămile, care se ţin în lunile de iarnă. De cîteva ori pe an, au loc în preajma zonei litorale Corniche, curse cu ambarcaţiuni din lemn. Aceste întreceri tradiţionale, sunt urmate de intreceri între arbarcaţiuni ultra-rapide UIM Formula One Power Boat Race.

Ultimele curiozităţi...

26.01.2012 Portul Jebel Ali
20.12.2011 Hotel Atlantis Dubai
20.09.2011 Metroul din Dubai

Ultima discuţie...

Ultima fotografie...

plajă în Dubai
regatul arab
privelişte de s
complexuri
clădiri grandio